Ιδιοκτήτης-Μέλος


 Συχνές Ερωτήσεις ενδιαφερόμενου Πελάτη

Ποια είναι η εγγύηση ότι η εταιρεία δεν θα κλείσει;
–Οι βασικοί παράγοντες για να μην κλείσει μια εταιρεία είναι η καλή οικονομική της κατάσταση και η έμπειρη και υπεύθυνη διοίκηση. Η εταιρεία είναι ελεύθερη χρεών, κινείται με δικά της κεφάλαια, έχει πρόσφατα αγοράσει μια έκταση 600Km2, ,περίπου όσο η έκταση της Κέρκυρας  με συμβόλαιο 99+99 χρόνια, με χωρητικότητα 2.500.000 δέντρα, και σε πρόσφατη αξιολόγηση (13/10/2009) από τον πολύ γνωστό οίκο αξιολόγησης Experian είχε πολύ ψηλή βαθμολογία φερεγγυότητας.. Διοικητικά, η εταιρεία έχει πολύ έμπειρη διευθυντική ομάδα με επικεφαλή τον κύριο Rino Solberg, ο οποίος στη σταδιοδρομία του ήταν σύμβουλος επιχειρήσεων σε περισσότερες από 150 εταιρείες στη Νορβηγία, Ουγκάντα και Κένυα.
Υπάρχει περίπτωση να κηρύξει πτώχευση σκόπιμα;
–Μελετώντας κάποιος το όραμα της εταιρείας καθώς και το βιογραφικό του ιδρυτή της, είναι απίθανο να χρεοκοπήσει σκόπιμα. Πέρα όμως από αυτό, αν εξετάσουμε τις υποχρεώσεις της Better Globe προς τους ιδιοκτήτες των δέντρων, και τις συγκρίνουμε με το κέρδος από το αραβικό κόμμι και το κέρδος από την ξυλεία, τότε φαίνεται ξεκάθαρα ότι η εταιρεία θα είχε πολύ περισσότερα να χάσει από εσκεμμένη χρεοκοπία παρά αν συνέχιζε να εκμεταλλεύεται τα δέντρα σας.
Παρόλα τα προαναφερθέντα, αν κλείσει η εταιρεία τι γίνεται;
–Για όλους τους λόγους που προαναφέραμε, είναι σχεδόν αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο, παρόλα αυτά, αν, υποθετικά μιλώντας, η εταιρεία έκλεινε, τότε θα έπρεπε να βρείτε ένα νέο διαχειριστή της περιουσίας σας, αφού τα δέντρα που φυτεύει και μεγαλώνει η Better Globe ανήκουν σε εσάς και η γη στην οποία είναι φυτεμένα είναι ήδη αγορασμένη.

Είναι κατοχυρωμένη η αγορά μου και το κέρδος μου;
–Ναι. Για όλες τις συναλλαγές εκδίδεται νόμιμο γραπτό τιμολόγιο και συμβόλαιο από την εταιρεία Better Globe, η οποία εδρεύει στη Νορβηγία και πληροί όλες τις νομικές προϋποθέσεις του Νορβηγικού και του Ευρωπαϊκό δικαίου. Επίσης, η εταιρεία κάθε χρόνο εκδίδει το Πιστοποιητικό Ιδιοκτησίας της ετήσιας αγοράς των δέντρων σας, πάνω στο οποίο αναγράφονται, μεταξύ άλλων, η ακριβής τοποθεσία που φυτεύτηκαν καθώς και τα ελάχιστα εγγυημένα σας κέρδη. Μάλιστα, για ελαχιστοποίηση του ρίσκου, η εταιρεία διευκρινίζει ότι θα εξετάζει την συνολική απόδοση όλης της χρονιάς και θα σας πληρώνει, ακόμη και αν τα δικά σας δέντρα έχουν καταστραφεί!

Τι εγγυήσεις έχω; Ποια η εξασφάλιση μου;
–Η εξασφάλιση σας είναι διπλή! Σε περίπτωση καταστροφής των δέντρων σας, εσείς έχετε συμβόλαιο με τα ελάχιστα εγγυημένα σας κέρδη, και στην πλέον απίθανη περίπτωση χρεοκοπίας της εταιρείας, εσείς έχετε πιστοποιητικό ιδιοκτησίας το οποίο υποχρεώνει όποιον θα ήθελε να εκμεταλλευτεί είτε τα δέντρα σας είτε τη γη στην οποία είναι φυτεμένα να έρθει πρώτα σε έναν οικονομικό διακανονισμό μαζί σας!

Τι γίνεται αν καταστραφούν όλα τα δέντρα ολοσχερώς;
–Η Better Globe Forestry Ltd έχει 4 πλήρως ελεγχόμενες φυτείες. Όλες οι φυτείες έχουν 24ωρο έλεγχο, περίφραξη, πρόνοια για αντιπυρικές λωρίδες, γειτνιάζουν σε πηγές νερού και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας μιας σύγχρονης φυτείας δέντρων. Το πιο σημαντικό, όμως, μέτρο προστασίας που έχει πάρει η Better Globe, είναι τα εφεδρικά δέντρα. Παρόλο που ο μέσος όρος απωλειών από φωτιές, ασθένειες, φυσικές καταστροφές, κτλ, σε ελεγχόμενες φυτείες στην Αφρική είναι μόλις 1%, η Better Globe για κάθε αγορασμένο δέντρο φυτεύει και ένα εφεδρικό δέντρο σε μια από τις άλλες 3 φυτείες που διαθέτει, σε άλλες, απομακρυσμένες περιοχές! Αυτό ουσιαστικά ΕΚΜΗΔΕΝΗΖΕΙ το ρίσκο ολικής καταστροφής!

Υπάρχει περίπτωση νέες νομοθεσίες, ή διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις ή ακτιβιστές, να εμποδίσουν την κοπή των δέντρων μου;
–Όχι, αφού η εταιρεία επέλεξε δέντρα με μικρή διάρκεια ζωής. Κόβονται όταν ξεκινά η παρακμή τους για να φυτευτούν στην θέση τους νέα δέντρα, τα οποία ανακυκλώνουν πολύ περισσότερο CO2.
Μπορώ να πουλήσω τα δέντρα μου πριν την λήξη του συμβολαίου;
–Βεβαίως! Μάλιστα αν εξετάσετε τη δομή των πληρωμών από τα δέντρα σας θα διαπιστώσετε ότι όσο περνά ο καιρός τόσο πιο ακριβά μπορείτε να τα πωλήσετε!

Μπορώ να εκμεταλλευτώ εγώ το καρπό και τη ξυλεία των δέντρων μου;
–Φυσικά! Τα δέντρα σας ανήκουν και μπορείτε να τα κάνετε ότι θέλετε!

Υπάρχει περίπτωση μια μέρα η κυβέρνηση να έρθει και να πει ότι οι φυτείες δέντρων τώρα ανήκουν στο κράτος, και να χάσουμε όλοι τις περιουσίες μας;
–Όχι, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Η Κένυα κέρδισε την ανεξαρτησία της από τους Άγγλους στις 12 Δεκεμβρίου του 1963, μέρα κατά την οποία τέθηκε σε εφαρμογή το πρώτο της Σύνταγμα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές δημοκρατικές βελτιώσεις στο Σύνταγμα με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα της 4ης Αυγούστου του 2010 όπου ο κόσμος ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την κατάργηση της θέσης του Πρωθυπουργού, τη μείωση των εξουσιών του Προέδρου, την αύξηση των εξουσιών των τοπικών αρχών, και την επικύρωση ενός πακέτου δικαιωμάτων προστασίας των πολιτών από πιθανές παραβιάσεις του κράτους προς αυτούς. Με αυτή την εξέλιξη, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα.
Τι γίνεται σε περίπτωση πολέμου;
–Το ενδεχόμενο πολέμου σε αυτή την περιοχή (Ουγκάντα, Τανζανία, Αιθιοπία) είναι εξαιρετικά απίθανο αφού για δεκαετίες τώρα η Κένυα διατηρεί καλές σχέσεις με τις γειτονικές χώρες. Παρόλα αυτά, ακόμα και αν γινόταν πόλεμος, αυτός ο πόλεμος κάποτε θα τέλειωνε, και όταν τελειώνει ένας πόλεμος και επανέρχεται πίσω η ομαλότητα, όλες οι ξένες ιδιοκτησίες και επενδύσεις στη χώρα ξανά-αναγνωρίζονται για να μην έρθει αυτή η χώρα σε αντιπαράθεση με τις κυβερνήσεις των χωρών των ξένων πολιτών που έχουν περιουσίες εκεί.


 Δέντρα Better Globe, Το ποιο φθηνό ακριβό δώρο !!!
ΤΙΜΗ ΔΕΝΤΡΟΥ 17

Αγοράστε δέντρα Better Globe με 17€ ξεκινώντας από σήμερα
Για να αποτρέψουμε τα  λάθη
επικοινωνήστε με το άτομο που σας σύστησε την Better Globe